0598 - 451 203 info@sprikgranen.nl

Tarwe kopen

In bulk per ton of los per kilo. Elke gewenste kwaliteit.
Wij helpen u graag verder.

Tarwe

Onze tarwe kopen wij voor een groot deel van de lokale boeren uit Oldambt. Er zijn verschillende kwaliteiten leverbaar, afgestemd op uw gebruik en behoefte. Zo leveren wij biologische en conventionele tarwe. Daarnaast kan er onder andere gevarieerd worden in eiwit en vocht percentage.

Dankzij onze eigen opslag-silo’s kunnen wij de tarwe lang bewaren. Daarom vertrouwen ook veel leveranciers al decennia op ons als tarwe groothandel. In de silo’s wordt bovendien periodiek lucht geblazen zodat de tarwe het juiste vochtpercentage behoudt. Daarnaast wordt het altijd geschoond. 

Indien het seizoen het niet toelaat of de voorraad op dreigt te raken, hebben legio andere toe toevoerkanalen zodat wij altijd top-kwaliteit kunnen leveren.

Certificeringen

Doelstelling van Skal is het bevorderen van de juiste aanduiding van biologisch voortgebrachte producten. Het gaat er om dat wat “biologisch” wordt genoemd dat ook is.

Sprik Granen Zuidbroek B.V. is GMP gecertificeerd. GMP staat voor Good Manufacturing Practice (Goede Manier van Produceren) en is een maatregel om voedselveiligheid aan de consument te garanderen.

Klanten waar wij tarwe aan leveren

De grote hoeveelheden tarwe leveren wij vooral aan, voedselproducenten, meelfabrieken en handelaren. Daarnaast hebben wij een aantal kleine ondernemingen en consumenten die bij ons afnemen. Soms met speciale wensen zoals een extra hoge kwaliteit.

Strenge kwaliteitscontroles

Voordat de producten worden geleverd aan onze afnemers zijn deze altijd onderworpen aan een strenge kwaliteitscheck. Hierbij letten wij bijvoorbeeld op de volgende onderdelen;

Vochtpercentage

Dit mag maximaal 15% vocht bevatten.

Bijmenging

Maximaal 2%.

Maximaal HI:

  • tarwe            72
  • gerst             62
  • haver            50
  • rogge            65
  • triticale        70
  • boekweit      65

Voor Sprik Granen staat kwaliteit altijd boven kwantiteit. We streven hierbij naar een duurzame samenwerking met onze afnemers.

0598 - 451 203

Stationsstraat 7
9636 BA Zuidbroek

Home
Transport & Opslag
Inkoop & Verkoop
Contact

Triferto
Boerenbusiness
Skal
GMP+