0598 - 451 203 info@sprikgranen.nl

Graan verkopen

Transport van granen en kunstmest houden wij in eigen hand. Dat maakt het mogelijk om de kwaliteit van het vervoer te geranderen.

Inkoop gebeurt het hele jaar door producten in die zich onderscheiden in zowel conventioneel als biologisch. Een overzicht naar de verschillende producten vind je hier (LINK). Het contact met Sprik verloopt via verschillende platformen. Vaak is dat via de telefoon of app, maar er wordt ook gebruik gemaakt van makelaars.

Ons werkgebied beperkt zich niet alleen tot de Nederlandse markt. Zo onderhouden wij vriendschappelijke banden met telers uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Polen, Roemenië en de Baltische staten. Sprik Granen kenmerkt zich door zijn flexibiliteit en is altijd op zoek naar een oplossing voor de gestelde vraag. Een goed voorbeeld is onze transportmogelijkheden. Door de aanwezigheid van een zestal vrachtwagens zijn we praktisch.

Kwaliteit staat bij Sprik Granen hoog in het vaandel. We volgen hierbij de richtlijnen gesteld door het GMP handboek. Door ons hierdoor te laten leiden zijn we in staat om een hoge kwaliteit te garanderen. Wanneer telers bij Sprik hun producten willen leveren zijn ze genoodzaakt een kwaliteitsevereenkomst te tekenen. Daarnaast verwachten we ook van de handelaren waarmee we samenwerken dat deze GMP gecertificeerd zijn.

Reiniging en schonen van de producten

Voordat de producten worden geleverd aan onze afnemers zijn deze altijd onderworpen aan een strenge kwaliteitscheck. Hierbij letten wij bijvoorbeeld op de volgende onderdelen;

Vochtpercentage

Dit mag maximaal 15% vocht bevatten.

Bijmenging

Maximaal 2%.

Maximaal HI:

  • tarwe            72
  • gerst             62
  • haver            50
  • rogge            65
  • triticale        70
  • boekweit      65

Voor Sprik Granen staat kwaliteit altijd boven kwantiteit. We streven hierbij naar een duurzame samenwerking met onze afnemers.

0598 - 451 203

Stationsstraat 7
9636 ZH Zuidbroek

Home
Transport & Opslag
Inkoop & Verkoop
Contact

Triferto
Boerenbusiness
Skal
GMP+